Jdi na obsah Jdi na menu
 


O nás

 

O nás

Chovatelská stanice Valdecké podhradí byla zaregistrována 16. dubna 1987.

Majitelem je Vladimír Chvojka.

V současné době CHS sídlí ve Středočeském kraji na adrese Osek 102, 267 62 Komárov - 49°49'27.823"N, 13°52'21.636"E - okres Beroun  – na poloviční cestě mezi Prahou a Plzní téměř na hranici se Západočeským  krajem 5 km od dálnice D5.

 

Éra šeltií

Její první obyvatelkou byla šeltie GHORA Slapská alej. K ní později přibyly fenky  CLEA Valdecké podhradí a CINDY Modrý plamínek se psem CHICO z Ďáblovy studánky.

 Se šeltičkami jsme při jejich veselé povaze a živosti prožili krásných pár let a spoustu nádherných procházek. Povedlo se nám i několik pěkných odchovů - postupně jsme se propracovali až k vrhu „CH“.

Fenkám přibývaly roky a končily chovnosti. A nám se toto plemeno zdálo čím dál tím menší a menší.

Ěra leonbergří

Proto jsme v roce 1996 naší chovnou stanici zabydleli fenou leonbergra se jménem AMANDA Andy z Polabí, ale říkali jsme jí Bára. Vyrostla z ní krásná mohutná fena, ale štěňat jsme se od ní nedočkali. Po prvním neúspěšném krytí jsme se již k dalšímu pokusům nakrýt  nedostali a z vážných rodinných důvodů jsme ji později  museli darovat jiným chovatelům.

Intermezzo

V roce 2002 se u nás na chvíli objevila fena zlatého retrívra VIOLIN Glengilde – anglická princezna – která u nás měla dožít po ukončení své chovnosti. Ale po půl roce nám ji někdo ukradl ze dvora a přes velkou snahu se nám ji nepodařilo již nikdy najít.

11 let s námi žila a hodně radosti dělala kříženka kokršpaněla Betka, která byla nerozlučnou kamarádkou nejen „svým lidem“ ale i fence pyrenejského horského psa  BABETTE Pyrénées Absolon.

BABETTE Pyrénées Absolon  - Babetka – zahájila současnou novou tvář CHS Valdecké podhradí

Éra pyrenejských horských psů

Cesta k tomuto plemeni nebyla úplně přímočará. Plemeno pyrenejského horského psa - PHP – jsme poprvé viděli v roce 1994 na výstavě psů v Offenburgu. A byla jasno, tenhle pes musí být na naší zahradě. V té době v ČR bylo chovných stanic PHP jako šafránu. Nicméně jsme se na chovnou stanici nabízející štěňata k odběru nakontaktovali a byla nám přislíbena fenka – narodilo se tehdy devět  štěňat z toho pět fen – a my jsme podle informace chovatelky byli druzí v pořadí! Ale z velkého těšení na štěně zbylo jen nepříjemné zklamání…Postupně jsme se propadali na třetí a čtvrté místo. Nakonec jsme při odběru byli pátí – zbyla na nás fenečka bez paspárků…Tu jsme samozřejmě pro chov nechtěli. A tak se stalo, že jsme si raději ze seriózní chovatelské stanice leonbergerů vzali již zmíněnou Amandu Báru.

V roce 2007 jsme se na inzerát z časopisu Fauna kontaktovali s CHS Pyrénées Absolon paní Marie Zrebené z Bystřice u Hlinska. Tehdy ale byla štěňata již zadaná. Ale v roce 2008 v této CHS přišla na svět štěňata, ze kterých pochází naše Babetka. Jeli jsme se nezávazně na konci prázdnin na štěňata podívat a bylo rozhodnuto. Babetka byla za 14 dní nato naše – přivezli jsme si jí 14. 9. 2008.